Radno Vreme: Ponedeljak - Petak 8.00 - 16.00

VITAMIN C - VP

PRIMENA:Vitamin C je najjači antioksidans među vitaminima, ima brojne uloge u organizmu: redukujući je agens u živim organizmima što ima značajnu ulogu u apsorpciji hrane (kalcijum, gvožđe, folna kiselina), stvaranje kolagena, sinteza i produkcija steroidnih hormona-antiinflamatorno dejstvo i lečenje funkcionalnog steriliteta, sinteza neurotransmitera, učestvuje u metabolizmu ugljenih hidrata, poboljšava fiziološko stanje krvnih sudova, održava normalnu funkciju kapilara, povećava otpornost organizma prema infekcijama, ubrzava koagulaciju krvi i neophodan je za zarastanje rana. Stres, veći fizički napori, zarazne bolesti, graviditet i laktacija povećavaju potrebe za ovim vitaminom. Vitamin C uspešno pomaže kod različitih oboljenja, krvarenja, hemoragične dijateze i u toku rekonvalescencije.

CILJNE VRSTE ŽIVOTINJA: sve vrste životinja.

DOZIRANJE I NAČIN UPOTREBE: Primenjuje se oralno nakon rastvaranja u vodi za piće, u trajanju 3 – 5 dana u sledećim dozama:

- svinje: 5 g / 10 litara vode za piće,

- živina i ćurke: 10-20 g / 10 litara vode za piće,

- koke nosilje: 20-30 g / 10 litara vode za piće,

- golubovi i zečevi: 10-20 g / 10 litar vode za piće,

- konji i goveda: 10-20 g / 10 po jedinki.

KONTRAINDIKACIJE: Nisu opisane.

NEŽELJENA DEJSTVA:Nisu opisana.

KARENCA: Nema karencu.

NAČIN ČUVANJA: Na temperaturi do 25oC, zaštićeno od vlage i svetlosti. Čuvati van domašaja dece.Čuvati u zatvorenom pakovanju.

NAČIN IZDAVANJA:  Izdaje se bez recepta.

PAKOVANJE: 1 kg, 5 kg, 10 kg.

VETERINARSKI KONTROLNI BROJ OBJEKTA: RS 31018