Radno Vreme: Ponedeljak - Petak 8.00 - 16.00

AVEFLEX

Preparat sadrži glukozamin sulfat, hondroitin sulfat, hijaluronsku kiselinu i vitamin E. Ublažava bolove, otoke i ukočenost u zglobovima i mišićima. Izuzetno efikasan kod povreda zglobova i ligamenata. Sprečava degradaciju hrskavice u zglobovima čime smanjuje inflamaciju i bol i povećava pokretljivost zglobova. Primenjuje se kod osteartritisa, povrede zgloba, degenerativnih oštećenja zglobova. 

Sposobnost tela da regeneriše oštećene zglobove vremenom se smanjuje, usled povećanog mehaničkog oštećenja zglobova i degeneracije hrskavice. Sinergija sastojaka koje sadrži  Aveflex podržava i čuva zdravlje Vašeg lokomotornog sistema. 

 Glukozamin sulfat doprinosi formiranju i obnavljanju zglobne hrskavice, sprečava njenu degradaciju, čime smanjuje inflamaciju i bol. 

Hondroitin sulfatučestvuje u izgradnji hrskavice i istovremeno inhibira enzime koji je razgrađuju. Poboljšava i održava strukturu i funkciju hrskavice, povećava pokretljivost i elastičnost zglobova.

Hijaluronska kiselina se nalazi u sinovijalnoj tečnosti, služi za podmazivanje zglobne hrskavice i amortizaciju zgloba, pomaže u distribuciji hranljivih materija u zglobu i učestvuje u obnavljanju hrskavice. Starenjem organizma proizvodnja hijaluronske kiseline se postepeno smanjuje, što dovodi do smanjenja viskoznosti i sve većeg razređenja sinovijalne tečnosti, zbog čega zglobovi postaju bolni i teško pokretljivi. Svakodnevnim unosom hijaluronske kiseline značajno se umanjuju bolovi i zglob postaje pokretljiviji i elastičniji.

Vitamin E je liposolubilan i ne sintetiše se u ljudskom i životinjskom telu, već se može samo uneti ishranom. Doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Neophodan je za formiranje vezivnog tkiva u sintezi proteina. Povećava fizičku izdržljivost, energiju i mišićnu snagu.

 Aveflex je izuzetno efikasan u kombinaciji sa preparatom Immunoave.